5 juni 2018
18:30

Eskilstuna Södra FF P-05

Referat: Jäders IF P05 - Eskilstuna Södra FF P-05

Hej föräldrar o andra anhöriga till Södra P05. Vi liksom delar av er blev välkomnade i Kjula med att få lira på Kungsvallens a-plan. Kul! Bra matta, bra förutsättningar, lite blåsigt men, å andra sidan inte så varmt som tidigare. Tycker vi laddar upp bra o killarna känns taggade. Matchen drar igång, o det är två taggade gäng, två hårt jobbande gäng, o mycket bra lir, båda lagen försöker rulla mycket boll. Lite stekt o kantigt till en början, men med mycket bra intentioner. Från båda lagen egentligen. Matchen väger helt jämt, och fram och tillbaka, vi lyckas dock öppna målskyttet i den första halvleken, helt ok......inget lag är väl bättre men, vi tar den, känns ändå välförtjänt. Jäder är ju aldrig långt borta, och när 1-1 kommer, känns det även det, välförtjänt. Andra halvlek och egentligen andra halvan av just, andra halvlek, tar Jäder ett litet grepp och även ledningen, vi tar inte riktigt jobbet eller fighten, och blir väldigt långa i laget, vårat mittfält har svårt att täppa till och få stopp på Jäder, så vår redan hårt jobbande och väldigt bra backlinje står till slut inte emot. Både 3-1 och 4-1 kommer, lite väl lätt och på en del enkla misstag från våran sida när vi blir stressade och jagar för att komma ifatt, men ändock helt rättvist. Vi gör en bra match, vi har massor av kul och positivt att ta med oss rent spelmässigt, även om killarna själva är frustrerade o hänger med huvudet. Men det är ok, de kände säkert lite som vi ledare, att Jäder ville mer, o jobbade hårdare i alla led än oss till slut. 4-1 kanske inte riktigt speglade matchen , vi hade ett tryck på slutet och gott om chanser, men mål förtjänar man inte, mål gör man. Där var Jäder kyligare när väl chanserna dök upp. Sen var det två bra målvakter även idag, ett gäng räddningar för båda lagen som säkert hade ändrat en del resultat. Men kul match, en "ok" förlust, vi tar lärdom av att, det hårda jobbet gäller, i tre halvlekar á25 min, där var Jäder bättre! Vi vann en halvlek, de två, helt rättvist! Så, hatten av! Tack Jäder, tack alla föräldrar som skjutsade och kom ut o hejade på. Vi öser på mot nya matcher och utmaningar! Bra jobbat killar, vi ger oss aldrig! Bara att komma igen! / Jonas Robban Adde